Jedzenie

Pasztet z cukinii z serem żółtym

Alicja Barcikowska 10 października 2015 r.

pasztet z cukinii

Składniki:
3 szklanki utartej cukinii (ucieramy na trójkątnych oczkach tarki),
20-30 dag żółtego sera (także ucieramy na tarce),
1-2 cebule zeszklone na oleju,
półtora szklanki bułki tartej,
3-4 jajka,
garść natki pietruszki,
pieprz, vegeta.
Margaryna do smarowania formy.

W misce mieszamy składniki: utartą cukinię, ser żółty, zeszkloną cebulkę, bułkę tartą. Wbijamy żółtka z jaj, białko ubijamy na sztywną pianę i też dodajemy do masy. Dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki.

Przekładamy do foremki (lub prodiża) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Pieczemy w prodiżu/ piekarniku około 50-60 minut.
Smacznego!



Wydarzenia

plakat Europejskie Drzewo Roku 2019

Głosowanie! Krasnostawskie drzewo w konkursie na Europejskie Drzewo Roku 2019!

01/02/2019 - 28/02/2019
industry-1752876_960_720

Apel do mediów: informujcie o globalnym ociepleniu

12/11/2018 - 31/12/2019
GO Krasnystaw 16.11.2018

Globalne ocieplenie – co nas czeka? – prelekcja w Krasnymstawie

16/11/2018
Więcej wydarzeń

Fundacja Sanctus Nemus

Fundacja Sanctus Nemus

Prześlij artykuł

Dodaj artykuł

Masz tekst, którym chcesz się podzielić?

Opublikuj go w EkoPrzewodniku!