Jedzenie

Pasztet z cukinii z serem żółtym

Alicja Barcikowska 10 października 2015 r.

pasztet z cukinii

Składniki:
3 szklanki utartej cukinii (ucieramy na trójkątnych oczkach tarki),
20-30 dag żółtego sera (także ucieramy na tarce),
1-2 cebule zeszklone na oleju,
półtora szklanki bułki tartej,
3-4 jajka,
garść natki pietruszki,
pieprz, vegeta.
Margaryna do smarowania formy.

W misce mieszamy składniki: utartą cukinię, ser żółty, zeszkloną cebulkę, bułkę tartą. Wbijamy żółtka z jaj, białko ubijamy na sztywną pianę i też dodajemy do masy. Dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki.

Przekładamy do foremki (lub prodiża) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Pieczemy w prodiżu/ piekarniku około 50-60 minut.
Smacznego!



Wydarzenia

earth

Krasnystaw: Konkurs plastyczny „EKO-wyzwania i rozwiązania”

15/03/2017 - 10/04/2017
20_podglad

Dzień Ziemi w Krasnymstawie, 22.04.2017

22/04/2017
sp1

Zbiórka elektrośmieci w krasnostawskiej „Trójce”

24/10/2016 - 09/11/2016
Więcej wydarzeń

Fundacja Sanctus Nemus

Fundacja Sanctus Nemus

Prześlij artykuł

Dodaj artykuł

Masz tekst, którym chcesz się podzielić?

Opublikuj go w EkoPrzewodniku!